Logo Záhorská Bystrica
Moderná v tradíciách

Informácia pre voliča

volby3

neprehliadnite


V Mestskej časti Bratislava – Záhorská Bystrica sa voľby do Národnej rady Slovenskej republiky uskutočnia v sobotu 10.3.2012 v čase  od 7.00 do 22.00.
Volebné miestnosti sa nachádzajú v Spoločenskom dome, Gbelská 1, v Záhorskej Bystrici.
 

Voľby v Mestskej časti budú riadiť tri okrskové volebné komisie.

Oprávnení voliči, zapísaní vo voličských zoznamoch, sú rozdelení podľa ulíc do troch volebných okrskov. Jednotlivé ulice, patriace do príslušného volebného okrsku budú označené viditeľne pred volebnou miestnosťou.

Oprávnení voliči sú slovenskí štátni občania, obyvatelia s trvalým pobytom v Záhorskej Bystrici, ktorí dosiahli vek 18 rokov.

Do volebnej miestnosti je potrebné prísť s platným občianskym preukazom.

Do 14.2.2012 doručí mestská časť oprávneným voličom zoznam kandidátov a oznámenie o čase a mieste konania volieb.

Od tohto dátumu bude na miestnom úrade v kanc.č. 3 otvorená v úradných hodinách Reklamačná kancelária, v ktorej občania môžu nahlasovať rôzne zmeny, prípadne nedoručenie volebných tlačív.

Zodpovedná za prípravu a priebeh volieb v Mestskej časti Bratislava – Záhorská Bystrica je starostom určená pracovníčka miestneho úradu p. Božena Kubíková, tel.02/65956110, kl.23 alebo 0903 437 226, mail: kubikova@zahorskabystrica.sk

 

INFORMÁCIA PRE VOLIČA

  • Volič je povinný po príchode do volebnej miestnosti preukázať svoju totožnosť predložením občianskeho preukazu a voličského preukazu, ak mu bol na jeho vyžiadanie vydaný.
  • Vo volebnej miestnosti dostane volič hlasovacie lístky a prázdnu obálku opatrenú odtlačkom úradnej pečiatky obce.
  • Každý volič sa musí pred hlasovaním odobrať do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov. Voličovi, ktorý sa neodobral do tohto priestoru, okrsková volebná komisia hlasovanie neumožní.
  • V priestore na hlasovanie jeden z hlasovacích lístkov bez ďalšej úpravy vloží  volič do obálky a následne do volebnej schránky
alebo
na jednom z hlasovacích lístkov vyznačí odovzdanie prednostného hlasu zakrúžkovaním poradového čísla kandidáta. Volič môže zakrúžkovať poradové číslo najviac u štyroch kandidátov. Upravený hlasovací lístok vloží volič do obálky a následne do volebnej schránky.
  • Volič, ktorý nemôže sám upraviť hlasovací lístok pre zdravotné postihnutie alebo preto, že nemôže čítať alebo písať, má právo vziať so sebou do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov iného voliča, aby podľa jeho pokynov upravil hlasovací lístok a vložil do obálky. Členovia okrskovej volebnej komisie nesmú voličom upravovať hlasovacie lístky.
  • Za voliča, ktorý nemôže pre zdravotné postihnutie sám vložiť obálku do volebnej schránky, môže ju do nej na jeho požiadanie a v jeho prítomnosti vložiť iný volič, ale nie člen volebnej komisie.
  • Volič, ktorý sa nemôže zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, dostaviť do volebnej miestnosti, má právo požiadať okrskovú volebnú komisiu o vykonanie hlasovania do prenosnej volebnej schránky.

 

 

 

 

 

 

 

 

júl 2024
PoUtStŠtPiSoNe
« jún   aug »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Facebook